Jak powszechnie wiadomo świat pędzi przed siebie, a wszystko co nas otacza jest coraz częściej wynikiem szybkiej masowej produkcji wykorzystującej najnowsze zdobycze techniki, które nie koniecznie są najzdrowsze dla naszego organizmu. Taka rzeczywistość zaczyna się oczywiście przenosić do branży piekarskiej. Przemysłowe piekarnie wykorzystując szybkie technologie produkcji pieczywa zalewają swoimi produktami hipermarkety, supermarkety i różnego rodzaju dyskonty spożywcze. Nikomu nie musimy tłumaczyć, iż popularne „mixy” dodawane do wyrobów piekarniczych w celu przyspieszenia wzrostu produktów oraz wydłużenia przydatności do spożycia nie wpływają pozytywnie na nasze zdrowie.

Czego zatem szukać i na co powinniśmy zwracać uwagę?

Otóż naturalnie, zdrowo i smacznie można wypiekać pieczywo, ale jest do tego niezbędna wydłużona fermentacja. Proces ten dotyczy zarówno fermentacji kwasu, jak również fermentacji gotowego ciasta. Pragniemy Państwu zakomunikować iż drożdżówki, które z dumą wypiekamy już blisko 40 lat w tym roku otrzymały ochronę patentową i są chronione Patentem na całym świecie. Ochronę patentową uzyskaliśmy ze względu na jedyną w swoim rodzaju recepturę ciasta drożdżowego.

Ciemne chleby, które Państwu oferujemy są jednym z najlepszych źródeł magnezu, jednak znaczna jego część jest dostępna dopiero, gdy kwas fitynowy (fitynian) zostanie zneutralizowany właśnie przez bakterie kwasu mlekowego. Produkcja kwasów przez bakterie kwasu mlekowego obniża szybkość reakcji glikemicznej (szybkość z jaką żywność podnosi stężenie glukozy we krwi). Ma to ogromne znaczenie dla zdrowia (otyłości i cukrzycy). Jest to naturalny sposób zmniejszenia indeksu glikemicznego.

Bułki wypiekane na naszych sklepach charakteryzują się 10 godzinnym procesem fermentacji ciasta, są zatem bardzo bogate w bakterie kwasu mlekowego, które odgrywają ważna rolę w zakresie bezpieczeństwa żywności. Pozwalają na rezygnację z zastosowania propionianu wapnia i innych chemicznych środków konserwujących, które mają działanie rakotwórcze, są przyczyną innych schorzeń, również zaburzeń psychiki.

KONTAKT

PIEKARNIO • CUKIERNIA • DELIKATESY

Ryszard Steskal

Spółka Jawna

Zakład Produkcyjny

34-480 Jabłonka, ul. Przemysłowa 6
+48 18 26 40 416
+48 18 26 40 415
+48 18 26 42 741
fax: +48 18 26 40 416 wew. 23

Nasz adres

PIEKARNIO • CUKIERNIA • DELIKATESY RYSZARD STESKAL
SPÓŁKA JAWNA

34-480 Jabłonka, ul. Krakowska 1
NIP: 735-24-45-621
REGON: 492728565
KRS: 0000060365

Pozostałe kontakty

  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. - Zarząd Firmy
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. - SŁODKIE STUDIO zamówienia
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. - kierownik produkcji
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. - dział obsługi Klienta
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. - dział rozwoju
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. - dział sprzedaży
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. - dział sprzedaży
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. - dział logistyki
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. - ISO, HACCP
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. - reklamacje